Tokat'ta Deprem Mi Oldu? 19 Nisan 2024 Kandilli AFAD Açıklaması Tokat'ta Deprem Mi Oldu? 19 Nisan 2024 Kandilli AFAD Açıklaması

Erbaa Belediyesinin Ocak ayında hazırlıklarına başlayıp elemelerin ardından geçtiğimiz Cumartesi akşamı finalini sosyal medya hesaplarından canlı yayınla gerçekleştirdiği yarışmada Aykut Balcı, “İnci Tanem” isimli şarkıyı söyleyerek jüri oyları ve izleyicilerin SMS oyları birinciliği kazandı. 
MÜZİĞE İLGİM DAYIMIN ALDIĞI GİTARLA BAŞLADI
Aykut Balcı müzik öğretmenliği bölümünde, son sınıfta okuyor. Müzikle ilgilenmeye başlamasını şöyle anlatıyor: “Aslında lise yıllarında müzikle ilgim yoktu. Daha çok futbolla ilgiliydim. Futbol oynarken bende sürekli sakatlıklar oluyordu. Okul takımında oynarken sakatlanınca, ilgilenecek bir hobi kalmayınca her zaman yanımda olan Tayfun dayım bana bir gitar aldı ve Hüseyin Ercan hocamın yanına götürdü. O sıralarda Hüseyin Ercan hocam müzik kursu veriyordu. Sağ olsun o da güzel kişiliğiyle hem yaptığı müzikle hem de kişilik karakteriyle bizi bizim düzeyimizi yükseltmeye çalıştı. Sağ olsun onun sonrasında da müzik öğretmenliği sınavlarına girdik ve kazandık. Müzikle ilgim böyle başladı. Müziğe yönelmeme vesile olan kişi dayımdır, gelişimime katkı sağlayan da Hüseyin Ercan hocamdır. “
YARIŞMAYA KENDİM HAZIRLANDIM
Yarışmadan belediyenin sosyal medya hesaplarındaki duyuruları görerek haberdar olduğunu söyleyen Aykut Balcı “Pandemi sürecinde zaten evde çok sıkılıyorduk.  Yaptığımız hiçbir şey yoktu. Sonra video çekip atayım dedim. Bir güzellik, değişik bir şey olabilir dedik. Çektim videoyu. Yükledim, geri dönüşüm sağladılar. Ondan sonra bizi çağırdılar. Kendim akademik olarak müzikle uğraştığım için bir hocaya gereksinim duymadım. Evde parçanın düzenlemelerini kendi gitarımla yaptım;  aradaki düzenlemeler vurgular slow yerler, hareketli yerler…”
EN BÜYÜK TEMENNİM İYİ ÖĞRETMEN, İYİ BİR ÖRNEK OLMAK 
Altın Yaprak ses yarışmasında birinci olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Aykut Balcı gelecek ile ilgili hedeflerinde ilk sıranın KPSS’yi kazanarak müzik öğretmenliğine atanmak olduğunu söyledi. Yarışmada kazandıkları ödüllerden de mutlu olduğunu ifaden eden yarışmanın birincisi Aykut Balcı, “ Hediyelerin içinde single da vardı. Bize single sponsoru olan Harun Akbulut’un bizim adımıza bir güzellik yapmasından ötürü geleceğim hakkında bir düşüncesi oldu şu an, ileriye yönelik. Onun dışında zaten hayatımın merkezinde şu an sadece sınav var ve öğretmen olma düşüncesi var. Onun için bu yola başvurduk. Yani onun dışında, inşallah güzel şeyler olur, hayırlısı neyse o olsun. En büyük temennimiz o zaten. Müzik öğretmeni olmayı çok istiyorum öyle söyleyeyim. Yani öğretmen olmak istiyorum. Çünkü insanlara kendimce kendi bildiklerimi aktarmak, onlara iyi bir örnek olmak en büyük hayalim, en büyük temennim” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim