S.S. Yeni Erek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet kooperatifi 2021 yılı olağan genel kurulu Green Erek Otelde olağan üstü genel kurul toplantısı yapıldı. Çoğunluk sağlandığı genel kurulda mevcut başkan Emin Yonar güven tazeledi.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Emin Yonar;

Çok saygıdeğer Erbaa esnaf ve sanatkar kardeşlerimiz;

 2019-2018 yılı olağan genel kurul toplantısını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız, katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz. Şu ana kadar genel kurulumuza 320 kişi katılmıştır. Değerli ortaklarımız saygıdeğer Erbaalılar esnaf demek bu memleketin demiri çimentosu demektir. Esnaf ve sanatkarlar Kredi kefalet kooperatif amaç ve gayesi Siz esnaf ve sanatkarlara düşük faizli krediye daha rahat ulaşabilmeniz için kefalet vermektedir. Değerli ortaklarımız bugüne kadar kooperatifimize 2013 yılından bugüne kadar kooperatifimize kullandırttığımız  Kredi 107 trilyon liradır eski parayla yeni tabirle 107 milyon liradır bunun 48 milyon lirası geri dönüşü şu anda vatandaşımız üzerinde esnaf ve sanatkarın üzerinde 61 milyon 800 bin lira kredi bakiyesi bulunmaktadır.Baştan da söylemiş olduğum gibi bizlerin amaç ve gayesi küçük esnaf ve sanatkarın en kısa yoldan en rahat bir şekilde daha ucuz bir kredi ulaşmasıdır bizim kredimiz Halkbankası tarafından devlet kararı ile tahsis edilmektedir faiz oranının yarısı hazine tarafından ödenmektedir.

 Değerli kardeşlerim esnaf ve sanatkarın daha rahat edebilmesi için daha huzur ve güven içerisinde olabilmesi için kredilerimiz  şu anda 225 bin TL'ye yükseltilmiştir. Kooperatifin ruhu yükselmiştir. ihtiyaç olan esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatife müracaatı ile gerekli teminatları vermek üzere şartı ile 225 bin TL'ye kadar nakit kredi 500 bin TL'ye kadar da iş yeri indirme ve ticari araç alım kredisi kullanabilir. 2021-2022 2023 yıllarındaki beklentilerimiz ise kooperatifi daha ileriye götürmek daha iyi bir şekilde sizlere hizmet etmektir.Ticaret bakanlığının değiştirmiş olduğu bir yasa ile kongre üyelerimiz 3 yılda bir olmaktadır. Şu anda 2024'e kadar bir daha kongremiz olmayacaktır. Artık 2024'te tekrar buluşmak üzere hoşça kalın cenabı Allah yar ve yardımcınız olsun’’dedi.

Açılışta konuşma yapan Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, ‘’Esnaf ve Sanatkârlar odalarının esnafın sesi olduğunu birçok sıkıntılarını bu odalar aracılığı ile giderildiğini söyleyerek yeniden başkan seçilen Emin Yonar’a çalışmalarında başarılar diledi’’.

Gren Erek Otelde Yapılan genel kurul toplantısına Erbaa Belediye Başkanı  Ertuğrul Karagöl,  S.S. Yeni Erek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet kooperatifi Başkanı Emin Yonar, Şoförler Odası Başkanı Şinasi Kırımca, Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gökalp Coşkun, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Eray Koral, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları ve oda üyeleri katıldı.

Kongrede tek aday olarak seçime giren mevcut başkan Emin Yonar oy birliği ile yeniden başkan seçildi. Kongre dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Uzmanı Uyardı: ''Bayramda Tatlı Ve Şekere Dikkat'' Uzmanı Uyardı: ''Bayramda Tatlı Ve Şekere Dikkat''

Editör: TE Bilişim