İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine "Pazar Yerleri" konulu genelge göndermiş, genelgeye göre 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 arasında yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak denilmişti.

Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verilecek kuralı gereği 8 Mayıs Cumartesi günü pazarcılar hem Salı Pazarı alanında hem de Cumartesi Pazarı alanında tezgah açacak. 8 Mayıs Cumartesi günü her iki pazarın birden açık olacak olması vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken pazarcı esnafı hangi pazarda tezgah açacağı konusunda kararsızlık yaşıyor.

TEZGAHLAR ARASINDA EN AZ 3 METRE OLACAK

Tokat'taki Depremde Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin Proaktif Yaklaşımı Tokat'taki Depremde Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin Proaktif Yaklaşımı

-Pazar yerlerinde Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtildiği üzere sergi ve tezgahlar arasında en az 3 metre olacak şekilde mesafe bırakılacak.

-Her bir pazar yerinde gerekli kontrolleri yapmak için başta zabıta olmak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilecek, görevlendirilen personel tarafından pazaryerlerinin içerisinde yoğunluk oluşmaması için gerekli tedbirler alınacak, bu kapsamda içerdeki yoğunluk azaltılana kadar yeni müşteri girişine geçici olarak izin verilmeyecek.

-Pazar yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenecek ve satışı yapılacak.

Editör: TE Bilişim