Erbaa Belediyesi tarafından Yunus Emre ve Yavuz Sultan Selim Mahallesi DSİ Kanal Sokak'ta başlatılan kanal kapatma çalışmaları sürüyor. Yaz aylarında mahalleliyi rahatsız eden kötü koku, haşere ve çocuklar için güvenlik sorununa yol açan sulama kanalının kapatılması için hazırlanan proje uygulanmaya başlandı. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi. Proje kapsamında sanayi sitesine kadar uzanan kanalın kapatılıp üstüne yol ve çevre düzenleme çalışmalarının yapılacağı belirtildi.

Çalışmaların gerçekleştirildiği sokağın adının DSİ Kanal Sokak olduğunu hatırlatıp, proje tamamlandığında ortada bir kanal kalmayacağını ve bölgenin çehresinin değişeceğini belirten Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Artık ortada kanal kalmayacak kanalı kapatacağız. Güzel bir isimle de burayı değiştirip bölgenin çehresini, geleceğini, kaderini değiştirmiş olacağız. Biz Yıldırım Beyazıt Mahallesi, tarafında Orhan Gazi caddemizde yine benzer bir çalışmayı tamamlamıştık. Orada farklı noktada detay çalışması olduğu için sadece refüj olarak orayı değerlendirdik. Yunus Emre ve Yavuz Sultan Selim mahallelerini ilgilendiren kısımda kanal kapatma işlemine biz insanların vakit de geçirebileceği, onların evlerinin çevresinde, yaşadıkları çevrenin çehresini de değiştirebilecek bir projeyi biz başlattık. Biz burada insanları yazın sivrisinekten, çöplükten, pislikten kurtarıp bununla beraber insanların bisiklet sürdüğü, koşu yolunun olduğu, yürüyüş yollarının olduğu, aydınlatmaların güzel bir şekilde yapıldığı bu bölgeyi kısa zamanda hayata geçireceğiz. Şuanda Alparslan Türkeş Bulvarı ile Kazım Karabekir Bulvarı arasındaki bölümü kapatmaya başladık. Devamındaki kısmın yapılmayacağı sanılıyordu. Vatandaşlarımız hiç merak etmesin, oranın da hızlı bir şekilde temizliğine başlandı. Buranın hemen devamında sanayiye kadar olan kısmını kapatacağız. Bu bölgeyi hak ettiği gibi, hak ettiğinden daha güzel noktaya getireceğiz" dedi.

Ak Parti Başkan Adayı Çetin “Erbaa’da Otopark Sorunu Kalmayacak” Ak Parti Başkan Adayı Çetin “Erbaa’da Otopark Sorunu Kalmayacak”

Editör: TE Bilişim