Verilen karar da etkisi büyük olan Erbaa halkının hep birlikte el ele vermesiyle,çevreye ve doğaya olan sevgileriyle, mücadele ve uğraşlarıyla hep birlikte bu sonucu almalarını da atlamadı.

Başkan Karagöl;

BU BAŞARI HEPİMİZİN

‘’Çerkes fındıcak Köyü Rn2019000569 (Er:3170411) numaralı sahada yapılması planlanan maden arama faaliyetlerine ilişkin ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) gereklidir raporu için vermiş olduğumuz mücadele sonuç verdi. Tokat Valiliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğüne yapmış olduğumuz haklı mücadele ve müracaatımızı dikkate alarak 05.07.2021 tarihi itibari ile "Çed Gerekli" kararı vermiş bulunmaktadır. Erbaa’mızın doğasına ve yer altı su kaynaklarına büyük zararı olacağını düşündüğümüz maden işletmesi açılması hususundaki karşı mücadelemizde bu karar ile birlikte bir adım daha öne geçtik. Bu başarı Erbaa halkının el ele vermesinin, Birlikte hareket etmesinin çevreye ve doğaya olan sevgisinin başarısıdır. Haklı mücadelemiz bölgemizde kurulması planlanan altın maden ocağının iptaline kadar devam edecektir. Bu süreçte bizimle olan başta hemşerilerime, sivil toplum kuruluşlarına ve Tokat Valiliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğüne teşekkür ederim’’dedi.

💃Tokat'ta Baba Kız Dansı: İşi Gücü Bıraktılar 1 Hafta Boyunca Bu Gösteriye Çalıştılar 💃Tokat'ta Baba Kız Dansı: İşi Gücü Bıraktılar 1 Hafta Boyunca Bu Gösteriye Çalıştılar

Editör: TE Bilişim