Başkan Köksal, 2021 yılı tütün üretiminin hasat sezonunun sona yaklaşıldığı bugünlerde Erbaa’da en çok tütün üretimi yapan köylerden Endikpınar Köyü arazisinde çiftçi Ertuğrul Çetiner'in tütün kırımı yapan ailesi ile karşılaştı bu seneki verim ve kalite hakkında karşılıklı sohbet etti. Başkan Köksal: “Tütün üretimi yapan kadın çiftçilerimizin bizden talebi tütün üretimine en az bir emek verdiklerini bir yıl içerisinde mazota, gübreye, zirai ilaca, tarım işçiliğine gelen zamların dikkate alınmasını ve 2021 yılı basma tütünü için Kg fiyatını en az 30 TL beklediklerini bu talebimizi ilçemizde alım yapan şirketlerin eksperlerine, müdürlerine, bölge müdürlerine ve şirketin en üst yetkililerine iletmemizi istediler. Erbaa Ziraat odası başkanlığı olarak üreticilerimizin talep ve isteklerini sosyal medya yoluyla ve yazılı olarak şirket yetkililerine ileteceğiz” dedi.

Başkan Köksal daha sonra yağlık ayçiçeği hasadı yapan çiftçileri köy muhtarı ile birlikte ziyaret etti.

Başkan Köksal, 2021 yılı yağlık ayçiçeği hasadının Erbaa’da 15 gündür devam edildiğini Endikpınar ve civar köylerinde hasada yeni başlanıldığını köy muhtarı İbrahim Temiz ile arazide hasad yapan çiftçiler ile verim kalite ve fiyatlar üzerine yapılan sohbette diğer bölgelere köye verimlerden memnun olduklarını fiyatlarda kesin bir piyasa oluşmadığını belirtti. Başkan Köksal: “Buradan yine yetkililere özellikle bölgemizde piyasanın oluşmasını belirleyen Karadenizbirlik Kooperatifi yetkililerinden bir an önce fiyatları açıklamalarını bekliyoruz”dedi.

Başkan Köksal günün devamında Evciler Köyü muhtarı Kemal Kuru ve delege Avni Ateş'le 2021 yılında üretimini yaptıkları Buğday, Tütün, yağlık ayçiçeği ve üzüm gibi ürünlerin verim kalite ve fiyatlarını ve beklentileri hakkında istişarelerde bulundu.

Mevsımsel Değışımler Ruh Halımızı Etkılıyor Mevsımsel Değışımler Ruh Halımızı Etkılıyor

Editör: TE Bilişim