Sağlık Bakanlığının Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında başlattığı aşılama kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Aşı tedarikinin hızlanması ile birlikte her geçen gün yeni bir yaş ve meslek grubu için aşı randevu sistemi aktif hale getiriliyor. Randevu Sistemi (MHRS) veya ALO 182 hattı üzerinden randevularını alarak aşılarını olabiliyor. Edinilen bilgiye göre; Erbaa Devlet Hastanesi’nde günlük ortalama 1500 aşının yapıldığı, oluşabilecek  yoğunluk içinde  gerekli alt yapının hazır olduğu öğrenildi. Her geçen gün aşı yaptıran vatandaşlar  artarak devam ettiği de edindiğimiz bilgiler arasında.

Erbaa’ da hedef kitlenin genel olarak %70 i aşılandı.,,Erbaa da toplam yapılan aşı sayısının  ise 41.163 olduğu,  bu sayının 14 bininin ikinci dozla birlikte olduğu  öğrenildi.

 Aşı yaptıran vatandaşların çoğunun biontech aşısını tercih ettikleri, aşı olanlarda şuana kadar herhangi bir yan etkiye rastlanmadığı öğrenildi.

Günlük vaka sayılarında düşüşün devam ettiği günlük vaka sayısının 0 ila 6 arasında değiştiği ve yoğun bakım servislerimizde hastamızın bulunmadığı  öğrenildi.

Son olarak Erbaa da ki genel durumun oldukça iyi olduğu her geçen gün iyiye gittiği de öğrenildi.

Aynı zamanda Erbaa’da randevusuz aşı çadırı da kuruldu.

Randevusuz aşı çadırı hakkında bilgiler şöyle;

Erbaa’da Covid-19 ile mücadele kapsamında randevusuz aşı çadırı cumhuriyet meydanında kuruldu

Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 ile mücadele kapsamında başlatılan ‘Kolları sıvayalım, aşımızı olalım’ kampanyası dahilinde Cumhuriyet Meydanında aşı çadırı kuruldu.

İlçe Sağlık Müdürlüğü aşı olmayan vatandaşlarımız için  randevusuz aşı çadırını Erbaa da faaliyete geçirdi.

Vatandaşlarımız aşılarını olmak için aşı çadırına gidip doktor ve hemşirelerimizden  bilgi alarak aşılarını oldular.

Aşı çadırının yeni kurulmasına rağmen yoğunluk oldukça fazlaydı.

Erbaa'da Bugün (29.03.2024) Vefat Edenler Erbaa'da Bugün (29.03.2024) Vefat Edenler

Vatandaşlarımız randevusuz aşı çadırı için şunları söyledi;

‘’ Randevusuz Aşı çadırı özellikle yaşlı kimsesiz vatandaşlarımız için oldukça iyi düşünülmüş çünkü bizler bir şekilde randevumuzu alıp kolayca aşımızı olabiliyorduk ama bu işlemleri gerçekleştiremeyen vatandaşlarımızda oldukça fazla.  Bu sayede onlarda aşılarını kolaylıkla yaptırabilecek’’dediler.

Editör: TE Bilişim