‘’Erbaa’yı Kesme Çiçek Merkezi Yapacağız’’

1000 Dönümlük hazine arazisini Özel idare üzerinden alt yapı ihalesi yapılarak suyu çekilerek 5 şer dönümlük 78 parsel hazırlanarak kesme çiçekçilik yapan kardeşlerimize tahsis edildi. Geçen iki yıl içerisinde yaklaşık 150 dönüm alanda 17 milyonluk yatırımın 12 milyonu Tanımsal Kalkınmadan hibe olarak desteklendi. Şuan hazırlanan Sera Bölgesinde toplam yatırım miktarı 206 milyon bu yatırımın tarımsal kalkınmadan hibe KDV muafiyeti ile birlikte hibe desteği 206 milyon yatırımın 170 milyonu Tarımsal Kalkınmadan desteklenecek projeleri onaylandı. Erbaa için çok büyük bir yatırım miktarı. Kesme çiçekçilik noktasında Antalya ve Yalova'dan sonra 3. Marka olacağız inşallah.

Kırsal Kalkınmadan tüm zirai alet ve ekipmanlar için vermiş olduğu %50 hibe desteğinden Erbaa İlçemizden 184 çiftçimizin projesi onaylanıp istifade etti.

Tokat'ta Trafik Kazaları KGYS Kameralarına Yansıdı Tokat'ta Trafik Kazaları KGYS Kameralarına Yansıdı

‘’Tarım arazilerimizin Sulama Problemlerini çözüyoruz’’

Erbaa Ovamızın en büyük problemi sulama sıkıntısıydı. Sol sahil Sulama Birliği alanı 56 bin m² proje ihalesi yapıldı. Bu yatırımı özellikle takip ediyoruz. Ayrıca DSİ üzerinden dört adet sulama gölet projeleri var ölçümleri tamamlanıyor. Aydınsofu- Benli arasına, Kozlu bölgesine, Sokutaş bölgesine ve Karayaka bölgesinde sulama gölet çalışmaları devam ediyor. Geçen yıl Sağ Sahil Sulama Birliği'nin kanalların yapımı ve makineleri onarım ihalesi 15 milyona yapılmıştı. 2023 yılının başında teslim edilecek önümüzdeki sezona bu bölgedeki tüm kanallarımız faaliyete geçecek inşallah 25.000 M2 alan sulanacak. Sağ Sahil Sulama Birliğinin Geçen Yıl İhalesi Yapıldı. 2023 Nisan Ayında Teslim, 25 Bin M² Arazi Yeniden Suyla Buluşacak.

TMO tarafından açılan hububat alım merkezi ve fındık alım merkezi ile çiftçimizin ürünleri değerinde

Alınmış tüccarların eline bırakılmamıştır.

‘’Erbaa OSB Büyüyor’’

Erbaa Organize Sanayi büyüyor. Büyük çaplı 34 adet firma faaliyet göstermekte olup 8.000 çalışanı bulunmaktadır. İkici etap imar çalışmaları yeni bitti.  KIPAS Holding, Efor Holding(CAY), Aster entegre tesis kurmak istiyor, Trayler kamyon kasası üretmek istiyor. Hemen 3. Etap çalışmalar başladı ve Sanayi Bakanlığından kamulaştırma kararı alındı. OSB konusunda önümüz açık. Hedefimiz Erbaa OSB’de 19.000 çalışana ulaşmak. GES ile 8 fabrika devletimizin yatırım teşvik belgesi ile desteklenmesi sayesinde kendi elektriklerini üretmeye başladılar. Erbaa ilçemizin elektrik tüketimi Yozgat ilinden fazla gücümüzü anlamınız açısından örnek vermek gerekirse İŞKUR üzerinden geçen yıl 2.500 kişi iş başı yapmış bu yıl 3.750 kişi istifade etmiş.

“Erbaa’mıza Sözleşmeli 54 Uzman Doktor Kadrosu Hayırlı Olsun”

Hastanede gelen doktorların kalmadığı ve geri gittiğine yönelik eleştiriler var. Bu sıkıntının ana sebebi Doktor maaşları, zorunlu çalışma sürelerinin 500 gün ile sınırlı olması. Bu genel sorunu birçok kez bakanlığa ilettik ve bu konuda çözüme yönelik adımlar atıldı. Doktorların özlük ve maaşlarındaki yapılan iyileştirmeler ile özele geçişin önüne geçildi ve özelden devlete 7 bin uzman doktor geçişi oldu. Sözleşmeli kadro açıklaması ile de beş yıllık yapılacak sözleşmeler ile 500 günlük zorunlu süredeki mağduriyette çözülmüş olacak. yıllardır ümitle beklenen devlet hastanemizdeki uzman doktor branş eksiklerimizin en kısa zamanda tamamlanmasını sağlayacak 4921 sayılı genelge yayımlandı hastanemizde mecburi hizmetini tamamlamış olan doktorlarımız için sözleşmeli 54 uzman doktor kadrosu tahsis edilmiştir gelen doktor gidiyor söylemleri sona erecektir.

Erbaa Devlet Hastanemizde 38 Uzman Doktor,35 Pratisyen Doktor, 11 Diş Hekimi bulunmakta olup Tokat ilçelerinde her hafta heyet raporu veren tek ilçe Erbaa Devlet Hastanesi. Eylül ayı toplam hasta sayısı 53.000 bin 32.000 hasta poliklinik hastası 21.000 bin hasta acil hastası. Eylül ayı ameliyat sayısı 1178. Eylül ayı MR çekim sayısı 2.700 il Devlet Hastanesi düzeyinde çalışıyor. 2022 yılı Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde Erbaa Devlet Hastanesi 98,2 puan ile birinci Tokat Devlet Hastanesi dördüncü, Niksar Devlet Hastanesi 86.85 puanla sonuncu olmuştur.

‘’Erbaa’ya Yakışan Bir Hükümet Konağı Yapılacak’’

Yeni Hükümet Konağımızın ihalesi 27 Ekim tarihinde 73 milyon bedel üzerinden gerçekleşti. Mimarisi çok güzel olup Bodrum zemin +3 kat 6.600 m2 inşaat alanına sahip daha önce hizmet veren birimlere ilaveten Askerlik şubesi ve İŞKUR binası da yeni bina da hizmet verecek.

‘’TOKİ Konut Sayısını 1.000’e Çıkartmak İstiyoruz’’

İlçemizin gelişimi ile birlikte konut ihtiyacına olan talep yüksek derecede arttı. Belediye ile TOKİ’ YE arsa üretmesi noktasında görüşmeler yaptık ancak yetişmeyince Tepeşehir bölgesinde SGK ve Milli Eğitime ait arazileri TOKİ’ YE sunduk. Yeni Sosyal Konut Projesinde 300 adet konut ilçemize düştü. Talep sayısı 5.300 çok yüksek gerçekleşti. Erbaa Belediyesi ve Karaya Belediyesinin yeni yer çalışmaları devam ediyor sayıyı 1000 e çıkartmak istiyoruz.

‘’Düden Gölü Karadeniz’e Açılacak’’

Erbaa'nın en değerli mesire alanlarından biri olan Düden Gölü,bölgesinin A tipi mesire alanı ve Erbaa Şehir Ormanı olarak  projelendirilip ihale aşamasına geldi.Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından 500 dönüm Düden A Tipi Mesire Alanı (Kırevleri-Macera Parkı-Çadır Karavan Alanı-İskele-Hizmet ve İdari Tesis-Köprü-Otopark) ve 52 dönümlük Erbaa Şehir Ormanı (Kır Lokantası-Kır Kahvesi-Seyir Terası-Flora Tanıtım Alanı-İbadethane-Otopark) projeleri tamamlanmış olup ihale aşamasına geldi. Ayrıca Feribot yolunu (Hasan Uğurlu Barajı) yaparak Düden Gölünü Karadeniz’e açmak istiyoruz.

‘’Erbaa Devlet Hastanesi’nin Yolunu Karayolları Yapacak’’

Ulaşım alanında tüm köy yollarımızda çalıma başlattık. 74 köyümüzün tamamında yol çalışmamız oldu. Dokuzçam-Narlıdere, Çatalan-Kirikgüney-Erdemli, Alan-Şükür-Ortaköy, Ustamehmet-Kuzköy- Yurtalan, Ermeydanı-Tandirli-Akgün, C.Findicak, Akkoç-Karaağaç-Tanoba Grup yollarımızda beton yol çalışması gerçekleştirdik.

Zoğallıçukur, Keçeçi, Beykaya, Engelli-Madenli, Kızılçubuk, Aşağı Çandır, Salkımören, Ortaköy, Kuzköy- Yurtalan yollarında ve bu yıl Gökal grup yolunda 11 km kilitli parke yol çalışması yapıldı ve bitti.

Tüm köylerimizin köy içi kilitli parke yapımı, su deposu, kanalizasyon, boru ihtiyacı çalışmaları devam ediyor.

Tokat ile Erbaa arasını daha kısa mesafeye düşürecek yeni Tokat havalimanına ulaşımı daha kısa zamanda sağlayacak alternatif yol çalışmasını başlattık. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından

Fizibilite çalışmaları gerçekleştiriliyor. D.100 Üzerinde bulunan köy kavşaklarımızın iyileştirilmesi ve Akça Köyümüzün yıllardır talep etmiş olduğu kavşak sorununu da çözdük.

OSB’nin gelişimi ile birlikte özellikle toprak sanayicilerimizin rekabet gücünü artırabilmek adına Erbaa İlçemizi Kelkit vadisini tren yolu güzergâhına dâhil ettirebilmek adına girişimlerimiz var takip ediyoruz. Erbaa Devlet Hastanesi’nin yolunu Karayolları bölge Müdürlüğü yapacak gerekli fizibilite çalışmalarına başladı.

’Yıkılan Okullarımız Yükselmeye Başladı’’

Erbaa’mız birçok ilçeye göre daha fazla öğrenci sayısı bulunmaktadır. Toplam öğrenci sayımız 20.373, 1.488’de öğretmenimiz vardır. Öğretmen açığımız bulunmamaktadır. Deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için yıkılıp yeniden yapılan okullarımız var. Güçlendirmesi yapılan okullarımız var. Tamamen sıfırdan yapılan okullarımız var. 12 adet okul yıkılıp yeniden yapılıyor. 6 adet okulumuzda da güçlendirme çalışması yapıldı. Yıllardır ihtiyacını hissetmiş olduğumuz Engelli kardeşlerimize yönelik eski üniversite yerinde Eğitim Kampüsü alanında çok modern bir Özel Eğitim Uygulama Okulu ilçemizde açıldı. Gökal beldemize Çok Programlı Anadolu Lisesi yapıldı açıldı. İlçemize 10 adet Anaokulu yapımı planlandı bunların dört tanesinin inşaatı devam etmektedir.

‘’Hedefimiz Beş Bin Üniversite Öğrencisi’’

Üniversite noktasında da daha önce 18 tane bölümün açılmasının onayını almıştık. Bu dönem meyvelerini almaya başladık 5 tane daha bölümümüz açıldı; Hemşirelik, Türk Dili ve Edebiyatı, Radyo Televizyon Programcılığı, Evde Hasta Bakım ve Optisyenlik bölümlerini öğrenci alımına başladı.  Bunlar Erbaa için çok güzel gelişmeler, bunların içerisinde hemşirelik ve Türk dili edebiyatı 4 yıllık, İnşallah fiziki imkânlarında gerçekleştirdikten sonra 18 tane bölümün Erbaa'ya açılmasını sağlayacağız. Üniversite için eski hastane binasının yerini sağlık bakanlığından üniversiteye tahsisini gerçekleştirdik.

Üniversite bu alanda şu anda incelemelerini yaptı, binalardan 2 tanesi çürük gözüküyor ya mevcut bir bina rehabilite edilecek veya yıkılıp yeniden komple bir bina yapılabilme durumu var.  Eski tekel binaların olduğu yerleri de üniversite için yurt olarak değerlendirmek istiyoruz. Şuan 1.800 öğrencimiz oldu, hedefimiz tüm bölümlerin öğrenci alıp öğrenci sayımızı 5.000 öğrenciye ulaşmasını istiyoruz

2023 yılında ise Stadyum İkmal ihalesi, Kütüphane, Kapalı Spor Salonu, Endüstri Meslek Lisesi, 2.Toki, Yurt Binaları, Kapalı Sulama Sistemi İhalesi, Öğretmenevi programımızda var.

"Hemşehrilerimizin Yeni Yılını Tebrik Ederim"

Başkan Önal son olarak, "Ak Parti; Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye yüzyılı inşa edilirken, kendisini yalnızca Türkiye`mizin aydınlık yarınlarına adamış bir kadro hareketi olmaya devam edecektir. 2023 yılının; Ak Parti ailesinin, milletine hizmet yolunda kutlu yolculuğuna devam edeceği bir yıl olacağından asla şüphemiz yoktur. Ak Parti ailesi olarak kıymetli hemşehrilerimizin yeni yılını tebrik eder; sağlık, mutluluk ve esenlikler dileriz" sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim