2023 SEÇİMLERİNDE 2018 SEÇİMLERİNDEN DAHA YÜKSEK OY ALACAK ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ


 Ak Parti Erbaa ilçe teşkilatı olarak 2023'te yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Önal: “üye sayılarımızı 15.500'den 16.500'e ulaştırdık. Mahalle teşkilatlarımızı, sandık kurulularımızı sürekli güncelliyoruz. Mahalle başkanları ile ilgili çalışmalarımızı yaptık, onlarla ilgili de güncellemelerimizi gerçekleştirdik. Şu anda Erbaa teşkilatı olarak 2023 seçimlerinde 2018 seçimlerinden daha yüksek bir oy alacak şekilde hazırlığımızı yapıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de milletvekili seçiminde de Erbaa Ak Parti teşkilatı olarak herhangi bir sıkıntı görmüyoruz.” 
 

EDREMİT'TE SERGİLENEN OYUNU KINADI


Edremit Belediyesi'nin Edremit'in kurtuluşunun 99.  yılına özel kutlamalarda sergilenen oyun hakkında konuşan Önal: “2023 yılında hala kadınların elbiseleri üzerinden bu şekilde siyaset yapılmasını uygun bulmuyoruz. Zihniyetin değişmesi gerekiyor, önemli olan insanların insanlara demokratik olarak saygı göstermesi gerekiyor. Hala bu tarz olayları memleketimizde yaşanması bizi üzüyor. Biz İHA, SİHA, uluslararası geleceklerden, yerli araçtan bahsederken hala birilerinin çarşaf üzerinden bu memlekette siyaset yapmasına üzülüyoruz. Muhalefetin de güçlü olmasını, yön verici olmasını istiyoruz ama hala bu zihniyet üzerinden siyaset yapmalarını üzülerek takip ediyoruz” dedi. 


PARTİM HANGİ GÖREVİ VERİRSE ONU SEVE SEVE YAPARIM


Teşkilatmız da Belediye meclis üyeliği, yönetim kurulu üyeliği yaptık ve şuan da ilçe başkanıyım, parti hangi görevi uygun görürse o görevi seve seve yaparım. Bulunduğumuz görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz yarın hangi görev olursa olsun, sadece bir parti üyeliği olarak da çalışabiliriz.  Partimiz bize hangi görevi uygun görürse o görevi yapıyoruz, herhangi bir siyasi hırs içerisinde değiliz. Hırs içerisinde olan insanlar hata yapar, biz şu anda mevcut görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Erbaa için neler yapabiliriz, Erbaa'ya neler katabiliriz onlarla ilgili çalışıyoruz.


ERBAA BELEDİYESİ 2.5 YILDA 70 MİLYON KREDİ ÇEKTİ


Erbaa Belediyesi'nin 2,5 yıllık çalışmalarını değerlendiren Önal şöyle konuştu: “Cumhur İttifakına mensup Erbaa Belediyesi'ne şimdiye kadar yapmış oldukları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Ancak yanlış olarak gördüğümüz işlemler de var onları söylemememiz gerekir. Öncelikle 70-80 işçinin iş akdinin feshedilmesi ve daha sonrasında çıkış yasağından sonra halen 100-150 işçinin iş akdinin feshedileceğini duymak bizleri üzüyor. Erbaa'da Cumhur İttifakının her açıdan zedeleyen bu tutum ve davranışlardan bir an önce uzaklaşmalarını istiyoruz. Belediye binasına geçmiş dönem borçları asan şu anki yönetim 2.5 yılda 70 milyonu aşkın kredi çekmiş olmasına rağmen 400 olan işçi sayısının bugün söylenen 800-900 gibi rakamlar telaffuz ediliyor. Biz aynı şeffaflığın devam etmesini isterdik. Belediyenin borcunu, çalışan sayısını, ihalelerin nasıl yapıldığının açıklanmasını en azından sosyal medya üzerinden duyurulmasını isterdik. Maalesef bunları göremedik. Pandemi döneminde de Erbaa belediyesini sahada çok aktif olarak göremediğimizi üzülerek söyleyebilirim. İhalelerde, belediye meclis toplantılarında da canlı yayın yapılmasını talep ettik ama bu konuda herhangi bir adım atılmadı.  İki buçuk yıl geçmesine rağmen henüz ayağı yere sağlam basan mega bir proje henüz göremedik. Biz Erbaa'yı seviyoruz, İnşallah belediyede son iki buçuk yıl içerisinde bu hatalarını telafi ederek çalışmalarını hızlandırır, Erbaa'ya güzel projeler kazandırmalarını umuyoruz.


ERBAA'DA HER ALANDA YATIRIM VAR 


Erbaa'da gerçekleşen eğitim, tarım, spor, ulaşım, sanayi gibi yatırımlar hakkında konuşan Önal, şunları söyledi: “Milli Eğitim noktasında Erbaa'da  güzel yatırımlar var. Bu yıl Milli Eğitim bakan yardımcımızın, milletvekillerimizin, il başkanımızın da desteği ile depreme dayanıksız olup yıkılan 6 tane okulumuz yeniden yapılıyor. 4  okulumuzda güçlendirme çalışmaları yapılıyor.  Engelli kardeşlerimiz için Özel Eğitim uygulama okulu yapılıyor. Yıllardır eksikliği vardı bu dönem inşaatın yaklaşık yüzde yetmişi bitmek üzere. Gökal'da çok programlı lise, anaokulu yapılıyor.  Eski 75. Yıl  Yurdunda bugün itibariyle bilim sanat merkezi olarak genç kardeşlerimiz Tokat'a gitmek zorunda kalmayıp burada o eğitimlerini alabiliyorlar. Atatürk ortaokulu 'da yeniden yapılıyor. Eğitimde güzel çalışmalar var.


ERBAA'YI DÜNYANIN KESME ÇİÇEK MERKEZİ YAPACAĞIZ


Tarım noktasında da çok güzel çalışmalarımız var. 1000 dönüm sera Bölgesi özel idare üzerinden hazineden kiralandı, altyapı ihalesini gerçekleştirdik. Buranın elektriğini, suyunu, yolunu her şeyi hazır bir şekilde beşer dönüm parseller şeklinde çiftçilerimize, özellikle kesme çiçekçilik yapan çiftçilerimize burayı Özel idare üzerinden tahsil edeceğiz. Kesme çiçekçilik noktasında da tarımsal kalkınma desteklemeden yaklaşık 15 milyonluk desteğin 12 milyonu devletimiz tarafından çiftçilerimize hibe edildi.  Erbaa'yı özel idaremizin de desteği ile kesme çiçekçilik noktasında merkez yapmayı düşünüyoruz.


SAĞ SAHİLDE SONA GELİNDİ


 Yıllardır sağ sahil sulama birliği ile ilgili de sıkıntılarımız vardı, daha önce tasfiyesi gerçekleştirdiği ihalesini takip ettik daha önce yapılan ihale iptal edilmişti son yapılan ihalede 10 milyon artı KDV buranın tamamen 4 tane pompanın yenilenmesi, motorlarının yenilenmesi, enerji hattını yapılması, alçak gerilim, yüksek gerilim, yaklaşık 16 kilometreye kanal hattı, 50 kilometrede kılcal damar kanalları ile birlikte bura şu anda müteahhit firma dört aydır çalışmasını gerçekleştiriyor önümüzdeki sulama döneminde de çiftçimize burayı hazır etmeye çalışıyoruz. Erbaa'da sulama ile ilgili sıkıntıları defalarca DSİ'ye dile getirdik. 4 sulama göleti çalışması var, bunlar uzun bir aşama ama bunların başlangıcını sağladık. Süreç içerisinde her yıl burada ölçümler gerçekleştiriliyor. Erbaa'da şu anda altyapısı başladı 4 adet sulama göleti ile ilgili DSİ'nin çalışmaları devam ediyor. İmbat Çayı üzerinde de 6 adet köprü çalışması vardı bunlar da son aşamaya doğru geldi.


SPOR ERBAA DEDİK VE 10.000 KİŞİLİK ŞEHİR STADYUMUNU ERBAA'YA KAZANDIRDIK


Spor noktasında 10.000 kişilik şehir stadyumu bitme aşamasına geldi. Mevcut stadyumun olduğu yerde şu anda ihalesi gerçekleştirildi, yer teslimi yapıldı inşaatına başlanıyor. Kapalı yarı olimpik yüzme havuzumuz yapılıyor. Stadyumun olduğu yere de ön proje çalışmaları devam ediyor, çok güzel bir park projesini İnşallah Erbaa'ya kazandıracağız.  İçerisinde yürüyüş yollarının, kaykay pistinin, dinlenme alanlarının, voleybol sahalarının, basketbol sahalarının, bisiklet yollarının olduğu çok güzel bir 35 dönüm alan üzerine Gençlik Spor Bakanlığı üzerinden de Spor Park projesini önümüzdeki dönemde stadyum taşıdığında burada değerlendirmeyi düşünüyoruz.  Kapalı Spor salonu Erbaa'nın ihtiyaçlarına yetemeyecek vaziyette, bir dahaki dönemde de İnşallah projesini gerçekleştireceğiz.


YENİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİNİN MEYVESİNİ ALMAYA BAŞLADIK


 Üniversite noktasında da daha önce 18 tane bölümün açılmasının onayını almıştık. Bu dönem meyvelerini almaya başladık 5 tane bölümümüz açılıyor; Hemşirelik, Türk Dili ve Edebiyatı, Radyo Televizyon Programcılığı, Evde Hasta Bakım ve Optisyenlik bölümlerini öğrenci alımına başladı.  Bunlar Erbaa için çok güzel gelişmeler, bunların içerisinde hemşirelik ve Türk dili edebiyatı 4 yıllık, İnşallah fiziki imkanlarında gerçekleştirdikten sonra 18 tane bölümün Erbaa'ya açılmasını sağlayacağız. Üniversite için eski hastane binasının yerini sağlık bakanlığından üniversiteye tahsisini gerçekleştirdik.
Üniversite bu alanda şu anda incelemelerini yaptı, binalardan 2 tanesi çürük gözüküyor ya mevcut bir bina rehabilite edilecek veya yıkılıp yeniden komple bir bina yapılabilme durumu var.  Eski tekel binaların olduğu yerleri de üniversite için yurt olarak değerlendirmek istiyoruz.


HİZMET NOKTASINDA AYRIMIMIZ YOK

Tokat'ta Vali ve Erbaa Ticaret Odası Başkanı Arasında Anlaşmazlık Tokat'ta Vali ve Erbaa Ticaret Odası Başkanı Arasında Anlaşmazlık


Biz Erbaa'da Gökal Belediyesi, Tanoba Belediyesi MHP'den biz Parti ayrımını hiç bir zaman yapmadık. Gökal'ın çok programlı Anadolu lisesini yapıyoruz Gökal da bir okulumuzun tamamen güçlendirmesini gerçekleştiriyoruz. Gökal'ın yanından geçen dere ıslahını yaptırıyoruz. Yatılı öğrencileri için de Gökal'a yemekhane yaptırıyoruz. 
Tanoba Belediyesi'nin yol ihalesini yaptık yolu bitmek üzere 11 kilometre betonyol asfaltını gerçekleştiriyoruz. Dere ıslahını gerçekleştirdik, eski okulu yıkıldı yerine ihalesi yapıldı İnşallah yeni okulumuzu da Tanoba'ya kazandıracağız. Biz hiçbir ayrım yapmadan Erbaa için ne gerekiyorsa hizmet noktasında yapıyoruz.  İnşallah yukarı bölgeler içinde sözümüz var 2023 yılına kadar da yukarı kırsal bölgelerde yolu yapılmamış herhangi bir köy yolu bırakmamak için de söz verdik. Hızlı bir şekilde de Narlıdere, Dokuzçam, Kırıkgüney, Çatalan, Erdemli, Ortaköy, Alan, Şükür, Beykaya,Kuzköy, Ustamehmet, Yurdalan, Ermeydanı, Engelli, Madenli, Kurtuluş, Tandırlı, Akgün ,Çerkez Fındıcak, Akkoç, Karaağaç, Tanoba ,bunların bütün köy yollarını bitirme aşamasına geldik. 


ERBAA'YI CAZİBE MERKEZİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ


Erbaa'da sanayi noktasında da çalışmalarımız var. 
Sanayide 2. Organize sanayi etabının çalışmalarını başlattık.  6.bölge ile ilgili ya da cazibe merkezi altına alınması noktasında çalışmalarımız var. Cazibe merkezi olduğun da ikinci etabı da hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Beraberinde fiber alt yapısını da tamamlıyoruz. Özel idare Müdürlüğü üzerinden de toprak sanayicilerinin de ham madde teminini sağlamak için Hasan Uğurlu baraj yolunu da kısa süre içerisinde 
tamamlayacağız ''dedi.

Editör: TE Bilişim