1 Milyon ceviz fidanı projesi hızla devam ediyor

Temaslarına Güzelyayla Köyü ziyareti ile başlayan Vali Dr. Ozan Balcı, burada vatandaşlarımızla bir araya gelerek, ceviz dikilen alanda incelemelerde bulundu.

Vali Dr. Ozan Balcı 1 milyon ceviz projemiz devam ediyor. Güzelyayla köyümüze köylülerimizle birlikte 100 dönüm alana ceviz diktik. Sonbaharda 2 bin dönüm alana daha ceviz dikeceğiz. Köylümüzün çiftçimizin yanındayız. Toprağı, çiftçiyi, üreticiyi seviyoruz, tarım ve orman teşkilatı, kaymakamlıklar ve devletin tüm birimleri ile cevizciliğe destek verdik bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Talazan Yol Çalışması İncelemeler

Vali Dr. Ozan Balcı, çalışmaların devam ettiği Niksar Talazan yolunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Çalışanlara kolaylık dileyen Vali Dr. Ozan Balcı, köylerimizin altyapısı için bu yıl 120 milyon ödenek ayrıldığını belirterek, yapılacak olan yatırımların şimdiden Tokat’ımıza ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Vali Dr. Ozan Balcı, Damlar Köyünde Çiftçilerle Fasülye Çapaladı

Niksar İlçesi temasları esnasında Damlar köyünde tarlasında fasülye çapalayan çiftçilerimize selam vererek hal hatır sordu. Vali Dr. Ozan Balcı “Çiftçimize, köylümüze desteğimiz tam. Her zaman onların yanındayız.” dedi.

Serenli Lavanta Bahçesi Ziyaret

Damlar Köyü ziyaretinin ardından Serenli Kasabası’nı ziyaret eden Vali Dr. Ozan Balcı lavanta bahçesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

TÜİK: Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Kasımda Arttı TÜİK: Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi Kasımda Arttı

Vali Dr. Ozan Balcı, “Lavanta üretimine desteğimiz tam. Çamlıbel’de 600 dönüm alanda lavanta bahçesi kuruyoruz. Kısa vadede 6 bin, uzun vadede inşallah 60 bin dönüm alana lavanta dikeceğiz. Çamlıbel bölgenin lavanta merkezi haline getireceğiz.” dedi.

2 Bin 850 Dönüm Alana Bağ Fidanı Dikildi

Tokat Valiliği koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Tokat bağcılığı geliştirme projeleri kapsamında Serenli Kasabasında geçtiğimiz yıl dikimi gerçekleştirilen 4 dönümlük bağ fidanı alanında incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı  “Niksar'da yaklaşık 350 dönüm olmak üzere Tokat’ta iki yılda 2 bin 850 dönüm alanda bağ fidanı diktik. Önümüzdeki yıl 3 bin dönüm alanda daha dikeceğiz." dedi.

Türkiye'nin En Büyük Ceviz Bahçelerinden Biri Niksar Serenli'de

Vali Dr. Ozan Balcı, Niksar Serenli’de, Tokat Valiliği koordinesinde ceviz dikilen 4 bin 500 dönüm alanda incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Valimiz, “1 milyon cevizi Tokat’ımızın verimli topraklarıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Niksar Serenli’de 2 yıl içersinde 4 bin 500 dönüm alanda 75 bin cevizi toprakla buluşturduk. 1.500 dönüm alanda daha dikeceğiz sonbahara planlamasını yapıyoruz. Böylece Türkiye’nin en büyük ceviz bahçelerinden biri Serenli’de olacak. Üretime, üreticiye destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaretleri esnasında yolda karşılaştığı çocuklara kitap hediye etmeye devam eden Vali Dr. Ozan Balcı, çocuklara kitap okumanın öneminden bahsederek, günde en az bir saat kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Ziyaret ve temaslarında Vali Dr. Ozan Balcı’ya, Niksar Kaymakamı İlhami Doğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, DSİ Müdürü Ali Çetinkaya, Orman İşletme Müdürü Erhan Çotur, Tokat Fidanlık Şefi Salih Eraydın, Serenli Belediye Başkanı Nurettin Keleş, il ve ilçe Tarım Tokat ve Orman Tokat proje yetkilileri katıldı.

Editör: TE Bilişim