Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Mustafa Saatcı yaptığı basın açıklamasında pandemi sürecinde üretimin öneminden bahsederek “Bildiğiniz üzere tüm dünya ile birlikte ülkemizde Kovit-19 pandemisi nedeni ile oldukça zor günler geçirmekte, bu zor günlerde üretebilmenin ve üretimin ne kadar değerli ve önemli olduğuna da hepimiz şahitlik etmekteyiz. Üretiminin en değerli ve olmazsa olmaz unsurlarından birisi üreticidir” dedi.

Hibe ve Kredilerin Artırılması, 'Yerinde Dönüşüm'e İlgiyi Artırdı Hibe ve Kredilerin Artırılması, 'Yerinde Dönüşüm'e İlgiyi Artırdı

ÇAPA AVANSI ÖDEMELERİ 10 MAYISTA HESAPLARDA

Şirket olarak her koşulda üreticinin yanında olduklarını belirten Saatcı, “Şirketimiz;  Ekim, Tohum ve Gübre avansı olarak 14,5 milyon TL ayni ve nakdi avans ödemesi yapılmıştır. Ayrıca Kovit-19 pandemisi nedeni ile içerisinde bulunduğumuz zor zamanları çiftçilerimizin ekonomik olarak daha rahat atlatabilmeleri için Şirketimizin tüm imkanları seferber edilmiş olup Haziran vadeli olan Şeker avansı ve Çapa avansı  planlandığı tarihten öne çekilerek 3 Mayıs tarihi itibari ile Şeker avansı dağıtımına başlanmıştır. Çapa Avansı ise dekar başına 160,00 TL olacak şekilde 10 Mayıs Pazartesi günü Ramazan Bayramından önce hesaplara yatırılmış olacaktır. Dağıtılacak Şeker ve Çapa Avansı yaklaşık 9 Milyon TL’ye, toplamda dağıtılan avans tutarı ise 23,5 milyon TL rakamına ulaşmış olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim