Geçtiğimiz yıllarda Nisan ayının ilk bölümünde yapılan fındık destek ödemeleri 2021'de Mayıs ayının başlamasına rağmen gerçekleştirilmedi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık tarafından 2021 yılı içerisinde yapılacak olan destek ödemelerinin yüzde 50'sinin tamamlandığını açıklasa da bu kapsama fındık üreticileri girememişti. Erbaa’nın Gökal, Ortaköy, Beykaya ve çevresindeki köylerde fındık üretimi yapan çiftçilerin merakla beklediği 2021 alan bazlı fındık destekleme ödemelerini alacakları günler Mayıs ayına ulaştığımız bu günlerde belli oldu.

Bakan Bolat: Dış Ticaret Açığımız 5 Milyar Dolar Olarak Gerçekleşti Bakan Bolat: Dış Ticaret Açığımız 5 Milyar Dolar Olarak Gerçekleşti

 2021 FINDIK DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Edinilen bilgiye göre 7 Mayıs Cuma gününden itibaren fındık üreticileri destekleme ödemelerini almaya başlayacaklar. TC kimlik numaralarının son hanesi 8, 6 ve 4 olan çiftçiler ödemelerini 7 Mayıs Cuma günü saat 18:00'dan sonra Ziraat Bankası hesaplarından alabilecekler. TC Kimlik numaralarının son hanesi 0 ve 8 olan üreticiler ise 2021 fındık destekleme ödemelerini 10 Mayıs Pazartesi günü 18:00’den itibaren alabilecekler. Ödeme tarihlerinde Ziraat Bankası ATM'lerinde fındık destekleme ödemelerini hak sahibi çiftçiler alabilecekler.

Fındık Desteklemeleri ile birlikte aynı tarihlerde ve kimlik numaralarının son hanelerine göre süt, arıcılık, hububat ve dane mısır destekleme ödemelerinin de yapılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim