Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrenciler için hazırlanan ‘Telafide Ben de Varım’ programının startını verdi. Bu kapsamda Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü de 31 Ağustos'a kadar devam edecek olan programın açılışını Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikle gerçekleştirdi. Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren programda eğitim faaliyetleri, fiziksel, sosyal duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun 2 bin öğretmenle, 120 farklı branşta, 12 bin etkinlik yapılacak.

Program kapsamında kentte 120 farklı branşta, 2 bin öğretmenle, 12 bin etkinlik yapılacağını ifade eden Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, "Çocuklarımız uzun bir salgın süreci geçirdiler. Okullarından arkadaşlarından ayrı kaldılar. Çocuklarımızın fiziki gelişimi, sosyal gelişimleri, ruhsal gelişimleri, psikolojik gelişimleri sekteye uğramasın diye Milli Eğitim Bakanlığımız bugün itibari ile telafide ben de varım etkinliklerini başlattı. 31 Ağustos'a kadar devam edecek, bu süreçte çocuklarımıza birbirinden farklı yüzlerce etkinlik planladık. Çocuklarımız bu etkinliklerde eğlenerek gelişimlerini tamamlayacaklar. İsteyen çocuklarımıza akademik eksikliklerini tamamlamaya yönelik de telafi eğitimleri verilecek. Sadece çocuklarımıza değil aynı zamanda bu salgın sürecini onlarla birlikte geçiren ailelerine yönelik de telafi eğitimlerimiz olacak. Verimli bir süreç olmasını diliyorum. Zorunlu değil, isteğe bağlı. İsteyen öğrencimiz alacak. Ama biz tamamının katılmasını istiyoruz ona göre de planlarımızı yaptık. Hemen hemen okullarımızda 12 bine yakın etkinlik planladık, 2 bin öğretmenimiz bu etkinlikleri yönetecek, yürütecek. Çocuklarımızın, ailelerimizin katılımını bekliyoruz” dedi.

Tokat’ta Okul Güçlendirme Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor Tokat’ta Okul Güçlendirme Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Editör: TE Bilişim