Tokat'ın Huzuru İçin Portekiz ve Romanya'dan Geldiler! Tokat'ın Huzuru İçin Portekiz ve Romanya'dan Geldiler!

Feyza Yüksel: “Çalışmamızın İlçeye ve Öğrencilere Örnek Olmasını umarım”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından program Gelecek Yazarları Proje yürütücüsü Feyza Yüksel’in konuşmasıyla başladı. Feyza Yüksel Erbaa’da ilk defa gerçekleşecek olan 4004 projesini tanımlarken “4004 Tübitak Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi, Tübitak’ın biliminin toplumla ve bilim kültürünün öğrencilerle ilişki kurması için desteklenen bir proje” dedi. Yürüttükleri projenin amacının öğrenciyi bilim, fen, çevre, toplum ve teknolojiyle bir arada tutarak bunlar arasında iletişim kurmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Yüksel projenin içeriğiyle ilgili şunları söyledi: “çalışmalarımız 2018’de açılan Bilim Parkı’nda yürüttük. Bu projeyle biz her yıl parkta farklı etkinlikler yapılması için çalışacağız, hem de öğrencilerimize okul dışında nasıl eğitim yapılabileceği hakkında bilgiler vereceğiz. Bu çalışma öğrencilerimize ve ilçemize örnek olur diye düşünüyorum.” Yüksel sözlerinin sonunda projeyi destekleyen Tübitak’a, Belediye Başkanına ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve projeyi birlikte yazdıklarını söylediği akademisyen Dr. Emine Yıldız’a teşekkür etti.

Aslan: “İddiası Olmayan Bir Bilim Güç Doğuramaz”

Gelecek Yazarları Projesi’nin ülke genelinde desteklenen 100 proje arasında olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan konuşmasında “Ülkeyi yarınlara hazırlamakla sorumlu kişiler olarak dünyanın izlediği gelişme çizgisini gözlemlemek ve bizi bekleyen gelecek konusunda da öngörüye sahip olmak zorundayız. Bundan 10-20 yıl öncesinin bilim ve teknolojisine nazaran artık bilgi rahatlıkla depolanabilen değer haline gelmiştir. Bugünün çocukları dünün çocuklarına göre çok daha fazla bilgi kaynağına daha kısa zamanda ulaşabiliyor. Eğitimin çerçevesi bütün dünyada okulların dışına taşmış, daha geniş açılı bakmaya doğru ilerlemiştir. Bu tabloya bakarak ihtiyaç duyduğumuz şeyin bilgi ile hayatı buluşturmak ve bu buluşmanın imkanlarını oluşturmak olduğunu söyleyebiliriz. Bunun içinse insanlığın ihtiyaçları, çağın gerçekleri ve hızıyla, geleceğin hedefleriyle uyum içerisinde bilgi üretmekle beraber kendimizi sürekli geliştirmek durumundayız. El ele verip bu ülkenin yarınları için çalışmalı ve şunu açıkça ortaya koymalıyız ki ‘İddiası olmayan bir bilim güç doğuramaz’. Hazırladığımız proje ve çalışmaların topluma refah, kalite ve güç olarak yansıması gerektiğini bilmeliyiz. Geleceğin yazarları projesiyle gözleri bilim ve ilime parlayan öğrencilerimiz 1 hafta boyunca eğitimciler eşliğinde etkinlikler ve atölye çalışmaları yapacaklar. Edinecekleri kazanımlar onların eğitim yolunu aydınlatacak, edindikleri tecrübeler bakış açılarını genişletecektir” ifadelerini kullandı.

Karagöl: “Gençler Geleceğin Teminatıdır”

Geleceğin teminatının gençler olduğunu söyleyen Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, gelecekle ilgili çalışmalar yapan akademisyenlere ve projeye destek veren Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Geleceğin mimarı olan genç kardeşlerimiz diyoruz buradaki projenin de ana başlığının bu şekilde olması ve bizde onlarla ilgili bu şekilde bahsederken aslında akademik bir tanımda bulunuyoruz. Bu anlamda gelecekle ilgili çalışma yapan Feyza Hocamıza teşekkür ediyorum.  İnşallah Gelecek Yazarları Projesinde yapacağınız atölye çalışmalarında geçmişle geleceği nasıl bağdaştıracağınızı öğrenirsiniz. İnşallah Hem bizlere hem gelecek nesillere hem de yaşıtlarınıza nasıl daha güzel bir gelecek hazırlanması gerekir bunun çalışmasını yapar ve ülkemize, milletimize, insanlığa ışık saçarsınız. Öğrenciyken ben de atölyelere katıldım, üniversitedeyken atölye çalışmalarımız oluyordu. Diğer okullardan gelen hocalarımız oluyordu, ilk başta biz ne öğrendik diye düşündüğümüz olduysa da atölye çalışması bittikten sonra aslında bir gelişme kaydettiğimizi fark ettik. Farklı üniversiteden hocalar tanıdık onların fikirlerinden istifade ettik diye düşündük. İnşallah sizler de aynı düşünceyle çalışmayı tamamlarsınız” dedi.

Tübitak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında yürütülen Gelecek Yazarları Projesi’nin açılış töreni konuşmaların ardından fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim