Araştırma Üniversitelerine 800 Araştırma Görevlisi Kadrosu Tahsisi Araştırma Üniversitelerine 800 Araştırma Görevlisi Kadrosu Tahsisi

“Örgün Eğitime Kayıtlı 18 Bin Civarında Öğrenci Var”

Alınan önlemlerle beraber okulları açmaya hazır olduklarını söyleyen Erbaa Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan okullardaki toplam öğrenci sayısının 18 bin civarında olduğunu söyledi. Aslan: “Örgün eğitimde kayıtlı 18 bin civarında öğrencimiz var. Bunun dışında Halk Eğitim, Selçuk Eğitim gibi yaygın eğitim dediğimiz kurumlarımızda da öğrencilerimiz var.”

“Öğretmenler Gibi Diğer Personellerde Aşılanma Sürecine Tabii Tutulacak”

Okullardaki öğretmen ve öğrencilerin aşılanma durumuna değinen Aslan şu ifadelere yer verdi: “Büyük oranda öğretmenlerimiz aşılarını yaptırdı. Aşı olmayan öğretmen ve çalışanlarımız da vardır, aşı olmayanlardan bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda PCR testi istenecek. Bunların dışında taşımalı eğitimde servis çalışanları, servis şoförleri, rehber personelimiz var; okulda kantin çalışanları, yardımcı personeller olacak bu kişiler de öğretmenler gibi aşılanma sürecine tabii olacaklar.”

“Okullarda Covid–19 Tedbirlerini Aldık”

Okullarda Covid–19 tedbirleri gereğince bakanlığın il ve ilçelere almaları gereken tedbirleri paylaştığını aktaran Aslan, okullarda hijyeni sağladıklarını söyledi. Aslan:“Okullarımızın temizliğini sağladık. Okullara dezenfektanları ve yeterli sayıda maskelerimizi ulaştırdık, okullarda hazır halde bulunuyor. Hala daha okullara maske ve dezenfektan dağıtmaya devam ediyoruz, devam da edeceğiz inşallah.”

“İlköğretim Maskeleri İl Geneline Buradan Üretiliyor”

Okullarda üretilen maskelerin de olduğunu belirten Bekir Aslan öğrencilerin yaş gruplarına göre maskelerin de yapıldığını söyledi. Maske üretimi konusunda “Toplu maske burada üretildiği için ilköğretim maskeleri il geneline şu an buradan üretiliyor. 300 bin civarı maske üretimine başladık. Liseler için de başka bir ilçe okulunda üretilmektedir. İlerleyen süreçte de maske üretimine devam edeceğiz ama şu an 300 bin üretilmiş maske hazır halde bekliyor” ifadelere yer verdi.

“Sosyal  Mesafeye Dikkat Edilecek”

Aslan, okullarda sosyal mesafenin sağlanabilmesi için kalabalık olan okullarda öğretmen, görevlilerin, öğrencilerin uyarılması suretiyle tedbirlere devam edeceklerini söyledi. Aslan sosyal mesafeyle ilgili “30-40 kişilik sınıfta sosyal mesafeyi ne kadar ayarlarsak ayarlayalım 20 kişilik bir sınıfla gibi olma durumu yok. Öğretmen, öğrenci ve personellerin mesafelerine dikkat ettikleri sürece bu düzenlemeyi de yapmış olacağız” dedi.

“Geçen Seneki Kurallar Bu Sene de Geçerli”

Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa hareket ettiklerini ifade eden Aslan uyum içerisinde çalıştıklarını ifade etti. Okula gelen bir öğrencinin ya da öğrenci velisinin pozitif olması durumunda ne olacağına ise, “Bu konuda şu an için bir açıklama yok. Ama geçen seneki açıklamalarda yapacağımız şeyler belliydi. Sınıfta 2 öğrenci pozitif olduğunda sınıf tatil ediliyordu, öğretmen pozitif çıkarsa biz onunla ilgili tedbir alıyorduk. Fakat 1 öğrenci olduğu zaman böyle bir şey  yoktu, diğer öğrenciler kontrol atında tutuluyordu, bununla ilgili öğretmenimiz ve velilerimiz dikkat ediyordu. Geçen seneki kurallar yine geçerli, şu an da değişen bir şey yok” dedi.

“Aşı  Olmayanlardan Haftada 2 Kez PCR Testi İstenecek”

Aşılanmayan öğrenciler için İç İşleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği genelgeyle haftada 2 kez PCR testi verileceğine değinen Aslan önlemler doğrultusunda hareket edeceklerini, Bakanlığın gönderdiği talimatları yerine getirileceğini, ek olarak yapılması gereken bir şey varsa da yapacaklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan sözlerinin sonunda “Öğrenci ve velilerimize buradan iletelim, okullarımız hazır. Hiçbir eksiğimiz yok. Covid–19 ile ilgili almamız gereken tüm tedbirleri aldık. Heyecanla öğrencilerimizi bekliyoruz, okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerimiz bugün itibariyle okula başladı. 6 Eylül itibariyle tüm öğrencilerimizi okullarımıza bekliyoruz” diyerek yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim